Ελλάδα

Δάσκαλοι και καθηγητές ξεκινούν από τη Δευτέρα στάσεις εργασίας – Αντιδρούν στην αξιολόγηση

Στάσεις εργασίας ξεκινούν από τη Δευτέρα (03/06/2024) και μέχρι την Παρασκευή (14/06/2024)οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, αντιδρώντας έτσι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Οι δάσκαλοι θα έχουν στάσεις εργασίας διάρκειας μίας ώρας καθημερινά ενώ οι καθηγητές θα πραγματοποιούν τρίωρες και θα γίνονται στην πρώτη ή στην δεύτερη βάρδια εργασίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, οι στάσεις εργασίας για τους δασκάλους θα έχουν διάρκεια μία ώρα και θα πραγματοποιούνται καθημερινά.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ: Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει στάσεις εργασίας μίας (1) ώρας, σε καθημερινή βάση, από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, καθ’ όλη  τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση οι συνάδελφοι στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χρήση περισσότερων ωρών, συμπληρωματικά, καλούνται οι Σ.Ε.Π.Ε. να το αποφασίζουν ώστε να καλύπτονται πλήρως οι συνάδελφοι.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ κάνει λόγο για τρίωρες στάσεις εργασίας από πλευράς καθηγητών, την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 03/06 έως και Παρασκευή 14/06/2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Πηγή: www.newsit.gr

Related posts

Καιρός – Χριστίνα Ρήγου: 24ωρη κακοκαιρία με κίνδυνο για πλημμύρες σε Θεσσαλία και άλλες περιοχές και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας

admin1

Λιχαδονήσια: Οι «Σεϋχέλλες της Ελλάδας» και η άγνωστη ιστορία τους

admin1

Καύσωνας: Σε Αττική, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο τα 43άρια σήμερα – Πέφτει η θερμοκρασία αύριο – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

admin1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies