Ελλάδα

Ελληνική Αστυνομία: Κάτω από 5 δευτερόλεπτα ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσεων στο 100

Μικρότερος από 5 δευτερόλεπτα είναι ο χρόνος αναμονής κλήσης στο «100» της Άμεσης Δράσης διευκρινίζει η ΕΛΑΣ. Προηγήθηκε καταγγελία πολίτη.

Ο συγκεκριμένος πολίτης κατήγγειλε την ΕΛΑΣ ότι κλήση που πραγματοποίησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (100), τέθηκε σε μεγάλη αναμονή.

Συγκεκριμένα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπογραμμίζονται τα ακόλουθα σχετικά με τους χρόνους απάντησης στις κλήσεις:

Κατόπιν σχετικών διαταγών της νέας Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής ενισχύεται συνεχώς, με αποτέλεσμα το αστυνομικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου (100) ανά βάρδια να έχει διπλασιαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσης στο 100 είναι μικρότερος από 5 δευτερόλεπτα.

Ενδεικτικά, το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου 2024, διάστημα το οποίο αφορά η εν λόγω καταγγελία, σε συνολικά 20.022 κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 100, ο χρόνος ανταπόκρισης των τηλεφωνητών ήταν ο εξής:

* Από 1 έως 5 δευτερόλεπτα στο 85,52% των κλήσεων (17.123 κλήσεις)

* Από 6 έως 20 δευτερόλεπτα στο 13,67% των κλήσεων (2.736 κλήσεις)

* Από 21 έως 30 δευτερόλεπτα στο 0,74% των κλήσεων (148 κλήσεις)

* Από 31 έως 60 δευτερόλεπτα στο 0,07% των κλήσεων (15 κλήσεις)

* Από 60 δευτερόλεπτα και πάνω, καμία κλήση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται από ειδικευμένους ψυχολόγους και επιστήμονες, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων τους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών.

Η Ελληνική Αστυνομία, με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας και την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων φαινομένων, είναι δίπλα στους πολίτες αδιάλειπτα, εκτελώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον της.

Πηγή: www.newsit.gr

Related posts

Ενδοοικογενειακή βία: Θα αφαιρούνται άμεσα τα όπλα σε όσους καταγγέλλονται

admin1

Κύκλωμα μαστροπείας: Προφυλακιστέα η 25χρονη – Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους 3 άτομα

admin1

Νίκαια: Απειλές και ξυλοδαρμοί – Το χρονικό του φονικού

admin1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies