Ελλάδα

Εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους νέους Διοικητές νοσοκομείων: Πώς βαθμολογήθηκαν οι υποψήφιοι στην Α’ φάση

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την κάλυψη συνολικά 173 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών Νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), του υπουργείου Υγείας.

Οι βαθμολογίες των 1.034 υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών και Υποδιοικητών Νοσοκομείων και ΥΠΕ για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του υπουργείπυ Υγείας, παρουσίασαν “χαμηλές πτήσεις”.

Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό του ελέγχου των πτυχίων, λοιπών δικαιολογητικών και απαιτούμενων προσόντων, στο οποίο περνούν όσοι υποψήφιοι κατέλαβαν τις 15 πρώτες θέσεις με βάση τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης στον πίνακα κατάταξης  ανά προκηρυσσόμενη θέση.

Ο γραπτός διαγωνισμός έγινε την Κυριακή 31 Μαρτίου, ενώ η δημοσίευση των αποτελεσμάτων έγινε την περασμένη Παρασκευή (12/04).

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του με τα στοιχεία σύνδεσής τους, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αποτελέσματα > Γραπτά-Βαθμολογίες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι υποψήφιοι για την κάλυψη των 152 θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων καθώς και για την κάλυψη 21 θέσεων για τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), έφεραν τα εξής αποτελέσματα:

Με άριστα τις 800 μονάδες:

  • η μέγιστη επίδοση βαθμολογίας ήταν 635,77 μονάδες
  • η ελάχιστη επίδοση ήταν 85,33 μονάδες

Οι περισσότεροι υποψήφιοι κατάφεραν επιδόσεις μεταξύ 300 και 450 μονάδων.

Να σημειωθεί πως ενστάσεις κατά της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης δεν επιτρέπονται.

Ποια είναι τα επόμενα στάδια

Αυτή ήταν η αρχή. Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, η ήδη συσταθείσα Επιτροπή Επιλογής Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) θα διενεργήσει:

  • έλεγχο των απαιτούμενων προσόντων των υποψηφίων που κατέλαβαν τις 15 πρώτες θέσεις ανά προκηρυσσόμενη θέση στις γραπτές εξετάσεις
  • μοριοδότηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας για τους 15 αυτούς υποψήφιους
  • κατάρτιση των προσωρινών πινάκων ανά προκηρυσσόμενη θέση σε συνάρτηση με τις βαθμολογίες των γραπτών εξετάσεων
  • εξέταση τυχόν ενστάσεων
  • έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση.

Ακολούθως, οι 7 υποψήφιοι ανά προκηρυσσόμενη θέση με τη μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία, για κληθούν σε συνέντευξη προκειμένου να καταρτισθεί πίνακας με τους 3 επικρατέστερους υποψήφιους, ο οποίος θα αποσταλεί τελικά στον υπουργό Υγείας, για να κάνει την τελική επιλογή.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των διοικητών των ΥΠΕ, θα συγκροτηθούν οι Επιτροπές Επιλογής Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, στις οποίες οι τοποθετηθέντες διοικητές των ΥΠΕ θα είναι μέλη.

Κατ’ ανάλογο τρόπο θα διεξαχθεί η διαδικασία και για τους Διοικητές των Νοσοκομείων, προκειμένου να καταρτιστούν τελικά οι πίνακες με τους 3 επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση της πρόσκλησης Γ4β/Γ.Π.οικ.2097/12.01.2024 υποψήφιους, που θα αποσταλούν στον υπουργό Υγείας, ο οποίος θα κάνει και την τελική επιλογή.

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: “Δύσκολη διαδικασία, αλλά θα φτάσουμε ως το τέρμα”

Σε ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ζήτησε υπομονή από τους υποψηφίους καθώς «ο έλεγχος των δικαιολογητικών είναι χρονοβόρος και η μοριοδότηση δύσκολο εγχείρημα αλλά πρέπει να φτάσουμε στο τέρμα», όπως είπε.

Εξήγησε τη διαδικασία, λέγοντας πως κατά τη δεύτερη φάση θα ελεγχθεί εάν οι 15 πρώτοι στη βαθμολογία της γραπτής δοκιμασίας σε κάθε θέση (δεν υπάρχει βάση) έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος δεν τα κατέχει, θα ελέγχονται τα δικαιολογητικά του 16ου μέχρι κ.ο.κ. ώστε να σχηματισθεί η 15άδα των επικρατέστερων ανά θέση.

Έπειτα, τα 15 αυτά άτομα θα μοριοδοτηθούν με βάση τα τυπικά τους προσόντα (σπουδές και εμπειρία).

Τέλος, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ τόνισε πως μετά από την παραπάνω διαδικασία, θα συσταθούν τριμελείς επιτροπές για την επιλογή Διοικητών και Αναπληρωτών Νοσοκομείων, όπου θα μετέχουν οι νέοι ΥΠΕάρχες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, η παραπάνω διαδικασία περιέχει τρεις «πρωτιές» για τη χώρα:

  • Είναι ο πρώτος διαγωνισμός που αφορά στην επιλογή (ή καλύτερα προεπιλογή) υποψηφίων για υψηλές διοικητικές θέσεις στο δημόσιο.
  • Αποτελεί την πρώτη διαγωνιστική διαδικασία που διεξήγε το ΑΣΕΠ με ηλεκτρονικό τρόπο και γι’ αυτό προετοιμάσθηκε, υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα.
  • Είναι η πρώτη φορά που διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έχει τεστ δεξιοτήτων («ψυχομετρικά τεστ») ενώ μέχρι τώρα εξετάζονταν μόνο γνώσεις ή (το 2023) γνώσεις και δεξιότητες.

Τέλος, για όσους υποψήφιους αναρωτιούνται, όπως αναφέρει ο ίδιος, πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία τα πράγματα έχουν ως εξής:

“Το εάν μια επίδοση στον διαγωνισμό δίνει ή όχι ελπίδες στον υποψήφιο για να πάει στην επόμενη φάση είναι συνάρτηση α) της επίδοσης των άλλων 14 υποψηφίων που δήλωσαν μια συγκεκριμένη θέση και β) των μορίων που θα συγκεντρώσει με βάση τα τυπικά του προσόντα και θα προστεθούν στην επίδοσή του στον διαγωνισμό. Και βέβαια προϋποθέτει ότι διαθέτει τα περιγραφόμενα στον νόμο τυπικά προσόντα”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις όλες οι παραπάνω διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τις ευρωεκλογές.

Πηγή: iatropedia.gr 

Πηγή: www.newsit.gr

Related posts

Ο anti-drone σύστημα «Κένταυρος» έδειξε την ισχύ του: «Ασπίδα» απέναντι στα τουρκικά Bayraktar

admin1

Κατάθεση από τη σύζυγο του γνωστού δικηγόρου πήρε η ανακρίτρια – Θα εξεταστεί και από ψυχολόγο

admin1

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε 54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

admin1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies