Κλειστή είναι η Φιλελλήνων, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, λόγω του συλλαλητηρίου που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.
Στο συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι. Λόγω του πλήθους που συμμετέχει στην διαδήλωση κλειστό ήταν και μέρος της Σταδίου ενώ οι τριγύρω δρόμοι που υπάρχει κυκλοφορία είναι στο «κόκκινο». Στο πάνω μέρος της Πλατείας υπάρχει συγκέντρωση για τα Τέμπη, στην οποία βρίσκονται γύρω στα 250 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Εκεί ο δρόμος είναι ανοιχτός.
Στο σημείο στήθηκε εξέδρα όπου μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.
Επίσης μαθήτρια που έχει μεγαλώσει στην Λάρυμνα διάβασε επιστολή των μαθητών προς την κυβέρνηση. «Μεγαλώσαμε περιμένοντας να μάθουμε από άλλους τι πρόκειται να γίνει με τις δικές μας ζωές», ανέφερε. Μάλιστα οι μαθητές ήταν στην κεφαλή της πορείας.
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι απέσπασαν τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 Μαΐου μετά τη συνάντηση τους, το απόγευμα της Πέμπτης, με εκπροσώπους της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών.
«Πήγαν να μας πνίξουν, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Βγάζουμε το κεφάλι μας ξανά από τον πάτο της θάλασσας και παίρνουμε μια ανάσα μέχρι 12 Μαΐου, έχουμε 40 μέρες να φέρουμε τα πάνω κάτω. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να “ξανακαπνίσει” η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ», σημείωσε κάτω από έντονα χειροκροτήματα και συγκίνηση.
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» ήταν το μήνυμα που έστειλε το μεγάλο συλλαλητήριο, όπου εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διαδήλωσαν μαζί με τις οικογένειες τους και άλλους φορείς από τη Στερεά για να διατρανώσουν τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ διοργάνωσαν το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας καθώς αναφέρουν πως επιχειρείται ένα έγκλημα με το κλείσιμο της επιχείρησης, το ξερίζωμα αυτών και των οικογενειών τους από την περιοχή που θα σημάνει και το μαράζωμά της.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απαιτούν την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στις 31 Μάρτη, να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί εκποίησης και τα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς όπως υποστηρίζουν μετατρέπουν τη ΛΑΡΚΟ σε παλιοσίδερα, ενώ είναι μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, η οποία έχει αφεθεί να μαραζωθεί για να δοθεί «κοψοχρονιά» σε επενδυτή.
Υπενθυμίζεται πως στις 19:00 ξεκίνησε δεύτερο συλλαλητήριο, στην πάνω μεριά του Συντάγματος, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, για τα Τέμπη.
Πολλοί από αυτούς τους φοιτητικούς συλλόγους συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ, και βρίσκονται στην κάτω πλευρά της πλατείας του Συντάγματος.
εικόνες: Eurokinissi, βίντεο: 902.gr
Πηγή: www.newsit.gr