Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν τα μέλη της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας. Αντιπροσωπεία της ολομέλειας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Σπανάκη, στον οποίο έθεσε αιτήματα των δικηγόρων.

Αιτήματα των Ελλήνων δικηγόρων, εκπρόσωποι των οποίων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας, είναι η διατήρηση της ευνοϊκής ρύθμισης για την ασφαλιστική ικανότητα, με μόνη την καταβολή των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης του προηγουμένου έτους και η εκ νέου ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών σε βιώσιμη βάση.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός, μέχρι σήμερα ουδεμία πρόνοια έχει υπάρξει για την αντιμετώπιση των άνω ζητημάτων, με αποτέλεσμα χιλιάδες δικηγόροι και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες να μείνουν ανασφάλιστοι και να κινδυνεύουν με καταδιωκτικά μέτρα λόγω απώλειας των ρυθμίσεων.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της ολομέλειας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Σπανάκη και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νικόλαο Μηλαπίδη, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν τα αιτήματα της ολομέλειας.

Από το Υπουργείο έγινε γνωστό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ολομέλειας, ότι της ευνοϊκής ρύθμισης για την ασφαλιστική ικανότητα έκαναν χρήση 400.000 ασφαλισμένοι, εκ των οποίων οι 180.000 οφείλουν ποσά λιγότερα των 500 ευρώ και από τους λοιπούς 220.000 ασφαλισμένους οι 100.000 είναι αγρότες.

Πηγή: www.newsit.gr

Related posts

Πασαλιμάνι: Στον ανακριτή το Σάββατο ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε

admin1

Δημήτρης Κόκοτας: Θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν οι γιατροί – «Κακό όνειρο» λέει η γυναίκα του τραγουδιστή

admin1

Καιρός – Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο, νέο κύμα από την Κυριακή

admin1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies