Ελλάδα

Spanish Minex 2024: Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου

Με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή (10.5.24) η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Spanish Minex 2024» σε θαλάσσια περιοχή της Ιβηρικής.

Η άσκηση «Spanish Minex 2024» πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 29 Απριλίου έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 και σε αυτήν συμμετείχε το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Ηρακλής» και το ναρκοθετικό «Ευρώπη» του Πολεμικού Ναυτικού, ως μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasueres Group Two (SNMCMG2).

Πρόκειται για άσκηση τύπου «INVITEX», η οποία διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Ισπανίας με συμμετοχή προσωπικού και μονάδων από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την SNMCMG2 και την Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη European Maritime Force (EUROMARFOR).

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης «Spanish Minex 2024» ήταν η σχεδίαση και εκτέλεση αντιναρκικών επιχειρήσεων σε ναρκοθετημένες περιοχές καθώς και σε εισόδους λιμένων.

Η συγκεκριμένη άσκηση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Πηγή: www.newsit.gr

Related posts

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ με Νέα Ελληνικά

admin1

Χειροπέδες σε 4 μαστροπούς που στρατολογούσαν και εξέδιδαν ανήλικες σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

admin1

Άσκηση RIVER ROUTE: «Μήνυμα» ισχύος και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο

admin1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies